PYRRHURA PERLATA PERLATA

 

 

Původ :

 

Výskyt : střední a severovýchodní Brazilie – jižní oblast Amazonie

Velikost: 24 cm

Hmotnost : 80 – 95 gr

Kroužek : 5,0 - 5,5 mm

Počet vajec : 3 - 6 ks

Inkubační doba : 24 - 25 dní

Věk : do 15 let

Samec :

Jedná se barevně o nejatraktivnější druh rodu Pyrrhura. Úzký proužek nad zobákem je červenohnědý, čelo a temeno má hnědou barvu se světlými lemy. Líce mají nádech do žluto-oranžové barvy. Spodní část líce jsou světle modré a většinou velmi výrazná. Vrchní prsa jsou světle hnědá s výraznými světlými lemy. Prsa a celé břicho sytě až zářivě červené. Ruční krovky a vnější letky jsou zářivě modré. Ocasní péra jsou z vnější strany olivově hnědá, ze spodu mají černohnědý nádech. Zobák je tmavě šedý, stejné jako běháky.

Samice :

Je stejně zbarvena jako samec.

Pohlaví :

Pohlaví je nutno určovat analýzou DNA nebo endoskopickým vyšetřením.

Krmení :

Živí se různými plody, semeny, bobulemi, ořechy, květy stromů a hmyzem.